Onderzoek Universiteit Zuid Denemarken


In 2015 hebben onderzoekers van de Universiteit van Zuid Denemarken de producten en de behandelmethode van dermaOXY onderzocht en beschreven in een uitgebreide studie.

Deze tekst is een rapport ondersteund door het Deense Innovatiefonds en uitgevoerd door L.M. en B.K. voor dermaOXY (door MedicTinedic ApS, Varde, Denemarken).
Het betreft twee dermaOXY-producten: dermaOXY HYALURON SERUM en dermaOXY SYN SERUM. Deze worden aangebracht op de gezichtshuid in combinatie met een gasstroom van 90 procent puur zuurstof. Af en toe wordt de behandeling ondersteund door een lichte blootstelling aan licht, voorbereid door mechanische microporatie van de huid of beide. De dermaOXY-aanpak voor huidverbetering wordt gebruikt in behandelingen door klinieken verspreid over 23 landen [1]. Deze tekst bevat ook een beoordeling van de instrumentenset DermaLab®Combo, die wordt gebruikt voor de fysieke karakterisering van de huidstatus na behandeling.
Het rapport bestaat uit vier hoofddelen, gewijd aan
1. de eigenschappen van de menselijke huid
2. de antiverouderingsmethoden die door de dermaOXY-behandeling worden toegepast
3. de analytische methoden die door dermaOXY worden toegepast om de effecten van de
dermaOXY-behandeling
4. een evaluatie van het bovenstaande
Om een ​​algemeen beeld te geven, worden geselecteerde aspecten van de menselijke huid beschreven
achtergrond van kennis. Meer gedetailleerd: de drie huidlagen (epidermis, dermis en hypodermis) en hun bestanddelen worden beschreven. Deze kennis is belangrijk voor het beoordelen van de dermaOXY-benadering om de fenotypische tekenen van veroudering te vertragen (of beter nog te remmen). Professor Beate Klösgen en B.Sc. Lasse Menov voerde het onderzoek uit en schreef dit rapport. Lars Melgaard, COO van dermaOXY, gaf de informatie over de dermaOXY-aanpak. Doris Westphal uit Westphals Fabrikker A / S, Sønder-Omme, Denemarken, verstrekte vriendelijk gegevens over de sera en hun bestanddelen. Aanvullende informatie werd verkregen tijdens een open discussie tussen de bovengenoemde personen en Lars L. Kristensen van Lambert Kristensen ApS, Esbjerg, Denemarken. Deze informatie-uitwisseling werd georganiseerd door L. Melgaard en gehost door D. Westphal.

 

Het rapport is te lezen,
helaas alleen in het Engels